Mitä hyötyä joogaretriiteistä on?

Monen joogan harrastajan salaisena tai vähemmän salaisena unelmana on joogaretriitille osallistuminen. Retriiteistä velloo kuitenkin edelleen epätodellisia huhuja, joiden mukaan osallistujien tulisi olla huippunotkeita alan ammattilaisia tai että joogaretriitit ovat kalliita ja tylsiä viikonloppuja, joiden aikana vain syödään, juodaan ja istutaan luennoilla. Joogaretriitit ovat kuitenkin täysin jotain muuta. Esittelemme alla muutamia varteenotettavia syitä, miksi sinunkin kannattaisi toteuttaa se pitkäaikainen unelmasi joogaretriitille osallistumisesta.

Miksi joogaretriitti kannattaa?

Vaikka kyseessä olisi vain viikonlopun mittainen retriitti, voi se auttaa sinua todella viemään osaamisesi toiselle tasolle. Täysin riippumatta omasta taustasta, joogaretriitti tarjoaa jokaiselle ennen kaikkea mahdollisuuden kokeilla jotain uutta ja poistua omalta mukavuusalueeltaan. Joogaretriitti eroaa pelkästä joogatunnista sillä tavalla, että osallistujat pääsevät uppoutumaan joogan maailmaan kokonaisten vuorokausien ajaksi, jolloin rajat sen välillä, mitä osaat ja mitä et, alkavat myös haalistua. Retriitit tarjoavat sinulle siis täysin uudenlaisen ja motivoituneen ympäristön, jossa pääset samalla sekä parantamaan omia taitojasi että tutustumaan muihin samanhenkisiin ihmisiin, joita et tavallisessa arkielämässä välttämättä koskaan tapaisi.

Joogaretriitille ei tarvitse pelätä lähteä yksin. Itse asiassa keskimäärin yli puolet ja usein jopa lähes 80–90 % kaikista joogaretriiteille osallistuvista lähtee matkaan yksin. Uusien tuttavuuksien luominen joogaretriitillä onkin yllättävän helppoa, sillä jaat kaikkien muiden kanssa sen saman intohimon ja kiinnostuksen, joka on alun perinkin saattanut kaikki yhteen. On mielenkiintoista nähdä, miten toisilleen täysin tuntemattomat ihmiset muuttuvat niinkin lyhyessä ajassa jopa ystäviksi, sillä joogaretriitin vastaanottavainen ilmapiiri saa monet avautumaan tavalla, jota eivät olisi koskaan aikaisemmin uskoneet tekevänsä.

Joogaretriitti on myös loistava tapa irrottautua arjesta ja antaa aikaa elämäsi tärkeimmälle ihmiselle eli sinulle itsellesi. Perinteisen lomailun ja joogaretriitin välillä on kuitenkin suuri ero. Siinä missä tavallinen loma on yleensä täynnä aktiviteetteja, rannalla makoilua tai itsensä hemmottelua, joogaretriitin perimmäisenä tarkoituksensa on omien tarpeiden kuunteleminen ja keskittyminen hetkeen. Parhaimmillaan joogaretriitti voikin tarjota sinulle viikonlopun mittaisen paon arjesta, stressistä ja arkielämän ahdistuksesta, avaten samalla tien avarampaan mieleen, parempaan henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä ennen kaikkea kokemukseen, jollaista ei joka päivä tulekaan vastaan.