Joogaretriitit Suomessa

Joogaretriittien perimmäisenä tarkoituksena on syventää joogaoppilaan omaa osaamista. Suurimmaksi osaksi tällaiset retriitit ovat lyhyitä viikonlopun yli kestäviä aktiviteetteja, joiden aikana muun muassa järjestetään joogaan liittyviä luentoja, tutustutaan erilaisiin joogalajeihin, parannetaan omaa tekniikkaa, nautitaan terveellisestä ja tasapainoisesta ruoasta sekä ennen kaikkea rentoudutaan ja levätään hyvin. Ohessa lyhyt lista Suomessa järjestettävistä joogaretriiteistä, joista löytyy valikoimaa niin aloittelijoille kuin jo pidempäänkin joogaa harrastaneille taitureille.

Joogaretriitit Suomessa

Villa Mandalan joogaretriitit tasoille 1-2, Helsinki ja Loviisa

Tämä Villa Mandalan tarjoama perustason joogaretriitti on viikonlopun mittainen retriitti, joka on suunnattu vähintään 2 vuotta joogaa harrastaneille henkilöille. Tämä perustason retriitti tarjoaa osallistujille luentoja niin joogan peruskäsitteistä, joogan filosofiasta kuin joogan anatomiastakin yhdistettynä mediaatio- ja joogaharjoituksiin sekä terveelliseen ja tasapainoiseen ruokaan.

Villa Mandalan joogaretriitit tasoille 3-4, Helsinki ja Loviisa

Tämä Villa Mandalan tarjoama jatkotason joogaretriitti on taas suunnattu vähintään 4-5 vuotta säännöllisesti joogaa harrastaneille henkilöille sekä joogaopettajille. Kyseessä on viikonlopun mittainen retriitti, jonka aikana osallistujat pääsevät tutustumaan yksityiskohtaisesti joogan eri linjauksiin, filosofiaan ja anatomiaan luentojen, joogaharjoitusten sekä eri teemoilla varustettujen workshopien kautta.

Fräntsilän Hyvän Olon keskuksen joogaretriitti, Hämeenkyrö

Fräntsilän Hyvän Olon keskuksen järjestämä viikonlopun mittainen joogaretriitti on suunnattu kaikille joogan harrastajille kokemuksesta riippumatta. Retriitin aikana osallistujat pääsevät tutustumaan päivittäisten asanaharjoitusten, meditaation ja rentoutumisharjoitusten lisäksi joogaruokavalioon, ayurvedaan ja itsehoidollisiin pranahoitoihin. Retriittiin kuuluvat tärkeänä osana myös terveellinen kasvisruokavalio ja yrttisauna.

Shakta-joogakoulun viikonloppukurssit ympäri Suomea

Shakta-joogakoulu järjestää suoritusvapaita viikonloppuretriittejä ympäri Suomea. Kurssit sopivat kaikille iästä, notkeudesta tai fyysisestä kunnosta riippumatta. Retriittien aikana osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia asanoita ja hengitysharjoituksia oman tason mukaisesti, täysin ilman kiirettä tai suorituspaineita. Kurssien teemana toimii ”Pysähdy, rentoudu ja nauti”.

Joogaliiton järjestämät joogaretriitit Saarijärvellä

Joogaliiton kurssikalenterista löytyy runsaasti erilaisia retriittejä flow-joogasta ja hiljaisuuden retriitistä joogasutraan ja mediaatioon. Retriitistä riippuen kurssit kestävät muutamasta päivästä jopa viikkoon, osa pidetään keskellä viikkoa ja osa taas viikonlopun aikana. Suurin osa retriiteistä on suunnattu kaikenikäisille ja -kokoisille joogan harrastajille, mutta valikoimasta löytyy myös kursseja joogaopetuksesta ja syvemmästä joogan filosofiasta kiinnostuneille harrastajille.